You Plus

Nissan introducerede e-Power og præsenterede fremtiden i Geneve

Bilproducenter fra hele verden mødtes fornylig på den årlige bilmesse i Schweiz. Nissan fik masser af opmærksomhed - især for den imponerende konceptbil IMQ.

 

Fremtiden er elektrisk. Det kunne ingen af de besøgende på Geneva Auto Show 2019 være i tvivl om. Aldrig før er så mange elektriske biler blevet præsenteret - både konceptmodeller og produktionsklare biler. 


Da Nissan introducerede LEAF i 2010, ændrede de bilmarkedet. Det var et dristigt træk at bygge verdens første masseproducerede elektriske bil. I dag står det klart, at det også var den helt rigtige ting at gøre. Med mere end 400.000 solgte biler er LEAF i dag verdens mest solgte elektriske bil. Efter at have præsenteret andre konceptbiler som IMX og IMS fortsætter rejsen mod M.O.V.E. 2022 (Nissans midtvejsplan som inkluderer lanceringen af otte nye elektriske biler inden udgangen af 2022) nu med IMQ.


IMQ er en crossover som kombinerer en 1,5 liters tre-cylindret motor med en elektrisk motor. Til sammen yder de 250 kw hestekræfter og 700 Nm drejningsmoment. e-POWER teknologien adskiller sig fra andre hybrid-løsninger, fordi benzinmotoren udelukkende fungerer som generator for den elektriske motor. Det gør e-POWER til en mere effektiv løsning med mindre brændstofforbrug og emission end en traditionel hybridbil.


Det spektakulære design viser vejen for de kommende SUV'er fra Nissan. Samtidig imponerer IMQ med de mange Nissan Intelligent Mobility funktioner. For eksempel I2V (Invincible to Visible) teknologien, som første gang blev vist på CES i Las Vegas, og muligheden for førerløs kørsel.


Også den europæiske lancering af LEAF e+ med det langtrækkende batteri fandt sted i Geneve. Derudover fik Nissan meget opmærksomhed ved præsentationen af den imponerende GT-R50 samt Formula E og LEAF RC.