You Plus

Et hattrick for bæredygtighed

Tænk, hvis brugte Nissan Leaf-batterier kunne være med til at sætte strøm til et helt stadion? Det skete faktisk sidste sommer.

I slutningen af juni 2018 anvendte Johan Cruijff ArenA i Amsterdam Europas største 'second life' megabatteri i en erhvervsbygning. Energilagringssystemet kombinerer, hvad der svarer til 148 Nissan LEAF batterier, 4.200 solfangere og Eaton strømomformere. Systemet leverer dermed ikke alene et mere bæredygtigt energiystem, men skaber også en cirkulær økonomi for elektriske bilbatterier.

Med mere end 2 mio. besøgende er Johan Cruijff ArenA en af de store aktører i toppen af internationale, multi-purpose stadions. Det er hjemmebane for fodboldklubben Ajax og for det hollandske fodboldlandshold, og det er scene for masser af koncerter, dansearrangementer og forretningskonferencer.

De innovative tiltag blev bemærket. Francisco Carranza, administrerende direktør for Nissan Energy, siger: “Vi er virkelig stolte over, at et spændende projekt i vores Nissan Intelligent Mobility vision er blevet officielt anerkendt af dommerne i T3."

T3 er et af Englands førende livsstilsmagasiner med mere end 2 mio. besøgende på T3.coms website hver måned og mere end 43.000 købere af den trykte udgave hver måned. Deres mission er at finde og vise ting, der hjælper os alle til at leve et smartere og bedre liv. Det perfekte match for Nissan og Intelligent Mobility.

”Vi valgte at tildele Johan Cruijff Stadium i Amsterdam vores indledende Eco Award pga. af visionens mod og den excellente udførelse. Det faktum, at de ikke alene benytter solenergi, men også opbevarer det i brugte Nissan LEAF batterier er bare et perfekt mix af bæredygtighed og genbrug. Det er opfindsomt, ambitiøst og en bemærkelsesværdig ingeniørbedrift, ” uddyber Duncan Bell, livsstilsredaktør fra T3.com.

Nissan er glade for det gode samarbejde med Eaton, BAM, The Mobility House og Johan Cruijff ArenA, støtten fra Amsterdam Climate and Energy Fund (AKEF) og Interreg i dette innovative projekt. Tak, og ikke mindst: Tillykke!